“החינוך הוא מה שנשאר אחרי ששכחנו את כל מה שלמדנו בבית הספר” (אלברט איינשטיין)

תכנית החינוך החברתי- ערכי- ייעוצי מושתתת על ראייה שש שנתית לשכבות הגיל ז’-י”ב.

אנו מאמינים כי הנכסים שאיתם יוצאים בוגרינו מבית הספר אינם רק ציוני הבגרות (החשובים בפני עצמם), כי אם ערכים ותרבות אליהם נחשפו, בהם דנו ושאת חלקם הפנימו.

היעדים:

  • לפתח את אישיותו של התלמיד, כישרונותיו ותחומי התעניינותו באופן שיביא למיצוי יכולתו.
  • לעורר את מודעות התלמיד ורגישותו לצורכי החברה הסובבת, לפתח אכפתיות ונכונות לעזרה הדדית.
  • לפתח יכולות וכשירות חברתיות של התלמיד לקידום תהליכי הסתגלות מושכלים להגברת תחושת שייכות, מעורבות ואחריות לקבוצה ולקהילה בה הוא חי.
  • לסייע לתלמיד לגבש לעצמו סולם ערכים שיאפשר לו לקבל הכרעות במגוון מצבי חיים ויתרום לצמיחתו החברתית מוסרית.
  • לקדם הפנמת ערכים ונורמות ההולמים אורח חיים בחברה דמוקרטית, ולהכשיר לאזרחות פעילה בבית הספר, בקהילה ובחברה.
  • לעודד יוזמה, התנדבות ותרומה לקהילה, ולחנך לנטילת אחריות במילוי משימות ותפקידים חברתיים.

לחנך לסולידריות ולצדק חברתי המושתתים על כבוד האדם ועל מימוש זכויותיו.

לטפח זהות יהודית תרבותית המושתתת על ההכרה במגוון מורשות, מסורות, מנהגים, ושפות שהתהוו בעמנו לאורך הדורות.

כל תלמידי ביה”ס ייקחו חלק בתוכנית “אורטוב” למעורבות אישית וחברתית בקהילה.

מועצת תלמידים שש שנתי

מועצת התלמידים בבית הספר, הינה הגוף המייצג את חברת התלמידים בבית הספר, היא מהווה אתגר חינוכי לטיפוח מנהיגות נוער המושתתת על ערכים דמוקרטיים. הפעילות במועצה מאפשרת התנסות באזרחות פעילה תוך עמידה על זכויות האדם והאזרח. מעורבותה של המועצה בחיי בית הספר מסייעת לחיזוק קהילת בית הספר כגוף חינוכי המטפח את תלמידיו לקראת חיים בחברה דמוקרטית ומחזקת את תחושת השתייכות התלמידים לבית הספר ולעקרונותיו.

רכז מעורבות חברתית 

במסגרת העמקת החינוך לערכי הנתינה וההתנדבות, תכנית זו מזמנת התנסות בחוויות מתמשכות של ההתנדבות ומעורבות בקהילה, הופכת את תלמידנו לאזרחים פעילים המגלים מעורבות בסביבתם ומאפשרת טיפוח מיומנויות בין אישיות וחברתיות, ביטוי אישי ומימוש עצמי וכן גילוי מנהיגות ויזמות חברתית.

עשייה מבורכת זו מתאפשרת בזכות שותפים נפלאים, מקומות השמה קהילתיים, רעיונות ומיזמים וכן אנשים טובים שמוכנים לחלום אתנו ולהעניק מקום בלב לכל אחד ואחת מאתנו, הקהילה, התלמידים והצוות. במשך שלוש שנים על כל תלמיד להשתתף בתוכנית זו כתנאי לזכאות לתעודת הבגרות. על כל תלמיד להתנסות במוסד כלשהו או ליזום פעילות עצמאית למען הקהילה.

רכז הכנה לצה”ל שנת שרות ומכינה

גיוס לצה”ל שירות איכותי ומיטבי כחלק מהגשמת ערכים ומיצוי הכישורים והיכולות של הבוגר.

רכזת העצמה שש שנתית

פיתוח והטמעה של מצוינות כערך, העצמה אישית, חיזוק תחושת המסוגלות וטיפוח שאפתנות. מתן כלים מנטליים ומעשיים למצוינות, כמו מנהיגות, קבלת החלטות, ניהול זמן ותעדוף, עידוד מוטיבציה אישית ועוד. בניית תכנית מותאמת כיתתית ואישית וכן ליווי והכוונה בתהליך ביצועה.

יח”צ וקשרי קהילה

אחריות על פרסומים ברשתות החבריות ובמדיה.

רכזי מוגנות

תפקידו של רכז המוגנות הוא לשמש כמבוגר משמעותי הנמצא במרחב הבלתי פורמלי של בית הספר, כלומר באותן הפינות אליהן המורים אינם מגיעים, רכזי מוגנות  נמצאים בבית הספר ויוצרים קשרים בינאישיים עם התלמידים.

במסגרת הקשר האישי שנוצר במהלך מפגשים עם התלמידים, הם מקפידים  לשדר לתלמידים כי אם הם חווים מצוקה מכל סוג שהוא, אם מפעילים עליהם לחץ, אם הם חווים אלימות, או שמא מישהו פרסם עליהם דבר מה פוגעני ברשת, אזי הם מוזמנים לפנות אליהם לבקשת עזרה.

מחשבות טובות ומעשים טובים בונים עולם
מאחלים לכם תשפ”ב משמעותית!
צוות חינוך חברתי שש שנתי