” אומה שאיננה מעודדת את התיאטרון שלה, אם לא מתה כבר, הרי היא נוטה למות – תיאטרון שאינו חש את דופק המאורעות המשתוללים – אינו זכאי לקרוא לעצמו תיאטרון, אלא אולם בידור או מקום המיועד לביצוע אותו דבר נורא הנקרא להרוג את הזמן “

(פרדריקו גרסיה לורקה)

מגמת תאטרון (5 יחידות)

בכיתה צבעונית ובאווירה מיוחדת , ממוקמת מגמת התיאטרון של בית הספר . שם בין תחפושות ואביזרים ניתנת לכם הבמה למשך שלוש שנים , שבמהלכן הלמידה היא מעשית ועיונית . בתחום המעשי : נלמד לעצב את דמות השחקן , נצפה בהצגות מתיאטראות מוכרים בארץ וננתח אותן באופן מקצועי . כמו כן , נשחק מגוון עשיר של דמויות מעולמות שונים ומקומות מרוחקים , נביים ונרכיב הפקה שלמה בעבודת צוות , ניקח הפוגה מהספרים והעטים וניתן פורקן לרגשות . בתחום העיוני : נלמד ונכיר מחזות ומחזאים מתקופות שונות , נקרא ונצפה במחזות קלאסיים ומודרניים ונבין את משמעותם , נלמד מושגים מעולם התיאטרון ונרחיב אופקים . תכנית הלימודים : תכנית הלימודים להוראת התיאטרון רואה לנגד עיניה את התיאטרון ואת הדרמה כתחום של פעילות אנושית מובחנת , כשפה ייחודית , אשר לה מערכות סימנים ודרכי ביצוע ומימוש , המבחינות אותה מאומנויות אחרות . תכנית זו מבקשת להקנות לתלמידים הכרה בסיסית של אמנות זו והבנתה בדרך של עיון , צפייה והתנסות . חינוך לתיאטרון שעיקרו הכרת שפת התיאטרון ומימושה בתחום אמנותי – אסתטי . חינוך באמצעות תיאטרון שתכליתו להגשים מטרות חוץ אמנותיות ( כמו למשל תרגול ריכוז , דרכי למידה , התמודדות עם נושאים אישיים וחברתיים שונים ) .

הנושאים הנלמדים : מפגש עם אמנות התיאטרון על כל מרכיביה , הקניית ידע והבנה של מושגי היסוד ותהליכי היצירה , פיתוח יכולתו של התלמיד לדון באמנות זו ולבקרה כצופה וכצרכן תרבות פעיל , התנסות במיומנויות של אמנות התיאטרון , כחלק בלתי נפרד מהבנת הנושא וכאמצעי לטיפוח החוויה היצירתית של התלמיד.

מדוע כדאי ללמוד תיאטרון? 

מגמת התיאטרון מקנה לתלמידים היכרות בסיסית עם אמנות התיאטרון בדרך של עיון, צפייה והתנסות.  התיאטרון עוסק ומתמודד עם כל הנושאים בעולם, מפתח הביטחון העצמי והמודעות האישיות, מטפח פרסומת, סקרנות והבנות למאפייני המדיה התיאטרונית, מתוך רצון לכוון את התלמידים להיות צרכני תרבות ערניים, ומעורבים.  מפתח הכישורים האישיים של כל תלמיד ונותן הזדמנות לביטוי אישי ויצירתי מגוון הכתה (כקבים תומכת) תוך פיתוח על פיתוח היכולת לשתף פעולה ביניהם בעבודת התיאטרון.

מערך בחינות הבגרות:

כיתה י”א: מונולוגים.

כיתה י”ב: הפקות.

כיתה י”ב: בחינה עיונית פנימית.

מי מוזמן ללמוד תיאטרון?

אין צורך בכישרון מוכח אלא בנכונות, סקרנות ואהבה לבמה!

נשמח לראותך הבא במגמת תאטרון,

רכז המגמה: חזי יל – 052-5793930